Sifan Hassan twijfelt of ze kan starten na val: 'Pijn door het hele lichaam'

Sifan Hassan twijfelt of ze kan starten na val: ‘Pijn door het hele lichaam’

Sifan Hassan, de Nederlandse atlete die in 2019 de wereldkampioene op de 1500 meter werd, twijfelt of ze kan starten na een val. Ze heeft pijn door het hele lichaam.

Het was tijdens een training in het stadion van haar club, de Nederlandse Atletiek Unie, dat Sifan Hassan viel. Ze kwam hard op haar rug terecht en voelde meteen een intense pijn. Na de val werd ze naar het ziekenhuis gebracht waar ze onderzocht werd. De artsen stelden vast dat ze geen ernstige verwondingen had opgelopen, maar dat ze wel veel pijn had door het hele lichaam.

Sifan Hassan twijfelt nu of ze kan starten in de komende wedstrijden. Ze is bang dat de pijn haar prestaties zal beïnvloeden. Ze heeft al een aantal dagen rust genomen om te herstellen, maar ze weet nog niet of dat genoeg is.

Haar coach, Bart Bennema, zegt dat Sifan Hassan alleen kan starten als ze zeker weet dat ze geen verdere schade aan haar lichaam oploopt. Hij adviseert haar om rust te nemen totdat de pijn verdwenen is.

Sifan Hassan is een van de beste atletes ter wereld en heeft al veel successen geboekt. Haar fans hopen dat ze snel weer in actie kan komen. Maar voorlopig moet ze afwachten of de pijn door het hele lichaam verdwijnt.