Sifan Hassan overtreft Dafne Schippers als meest succesvolle Nederlandse atleet op Wereldkampioenschap Atletiek

Sifan Hassan heeft op het Wereldkampioenschap Atletiek in Doha, Qatar, geschiedenis geschreven door de meest succesvolle Nederlandse atleet ooit te worden. Ze won twee gouden medailles, één in de 1.500 meter en één in de 10.000 meter.

Hassan was al een van de meest succesvolle atleten van Nederland, maar deze prestatie overtreft alles wat ze eerder heeft gedaan. Ze heeft nu een totaal van vier medailles op wereldkampioenschappen, waarvan twee gouden.

De prestatie van Hassan overtreft die van Dafne Schippers, die drie medailles won op wereldkampioenschappen. Schippers won twee keer goud (200m en 4x100m estafette) en één keer zilver (100m).

Hassan is de eerste Nederlandse atleet die twee gouden medailles wint op een wereldkampioenschap. Haar prestatie is daarom extra bijzonder. Ze is ook de eerste vrouwelijke atleet die twee gouden medailles wint op een wereldkampioenschap.

Hassan heeft laten zien dat ze een van de beste atleten ter wereld is. Ze heeft bewezen dat ze een grote kampioen is en dat ze de titel van meest succesvolle Nederlandse atleet op Wereldkampioenschappen Atletiek verdient.