Shortlist Sportman en -vrouw van het Jaar: Max Verstappen, Mathieu van der Poel en Inge de Bruijn

Max Verstappen, Mathieu van der Poel en Inge de Bruijn zijn genomineerd voor de titel Sportman en -vrouw van het Jaar. Deze drie atleten hebben in het afgelopen jaar allemaal geweldige prestaties geleverd en zijn daarom genomineerd voor deze prestigieuze prijs.

Max Verstappen is een Nederlandse Formule 1-coureur die in 2019 een geweldig jaar had. Hij won maar liefst drie races en stond acht keer op het podium. Verstappen is de jongste coureur ooit die een Grand Prix-race heeft gewonnen en hij is de eerste Nederlander die een Formule 1-race heeft gewonnen.

Mathieu van der Poel is een Nederlandse wielrenner die in 2019 een aantal grote overwinningen heeft behaald. Hij won onder andere de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Frankrijk. Van der Poel is de eerste Nederlander die de Ronde van Frankrijk heeft gewonnen.

Inge de Bruijn is een Nederlandse zwemster die in 2019 twee wereldrecords heeft verbeterd. Ze won ook twee gouden medailles op de wereldkampioenschappen zwemmen. De Bruijn is de meest succesvolle Nederlandse zwemster ooit en heeft meer dan twintig wereldrecords op haar naam staan.

De drie genomineerden voor Sportman en -vrouw van het Jaar hebben allemaal geweldige prestaties geleverd in 2019. Het is nu aan de jury om te beslissen wie de titel verdient. Wie het wordt, weten we op 14 januari 2020.