Schuurs onderuit in openingsduel van dubbelspel WTA Finals

Schuurs onderuit in openingsduel van dubbelspel WTA Finals

Demi Schuurs heeft maandag haar eerste dubbelpartij op de WTA Finals in het Amerikaanse Fort Worth verloren. Samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk ging de Nederlandse in twee sets onderuit tegen het Tsjechische duo Barbora Krejcíková/Katerina Siniaková: 6-4 en 6-3.

In totaal verloren de 29-jarige Schuurs en de 28-jarige Krawczyk maar liefst zeven keer hun servicegame tegen het als eerste geplaatste duo. Het duel duurde anderhalf uur.

Schuurs en Krawczyk nemen het in de groep van vier koppels ook nog op tegen het Amerikaanse duo Coco Gauff/Jessica Pegula en de Chinese speelsters Xu Yifan en Yang Zhaoxuan. Alleen de twee beste duo’s plaatsen zich voor de volgende ronde.

Schuurs, de nummer 21 van de wereld, doet voor de vierde keer mee aan het eindejaarstoernooi. Ze bereikte twee keer de halve finales: in 2019 en 2021. In 2020 ging het toernooi vanwege de coronapandemie niet door.

De WTA Finals in Texas zijn maandag van start gegaan. Bij het enkelspel komen onder anderen Iga Swiatek (WTA-1), Ons Jabeur (WTA-2) en Pegula (WTA-3) op de openingsdag in actie.