Schouten verbreekt nationaal record op 200 meter schoolslag in Boedapest

Afgelopen weekend heeft Nederlandse zwemmer Kira Schouten het nationaal record op de 200 meter schoolslag verbroken tijdens de FINA World Cup in Boedapest. Met een tijd van 2:08.98 verbeterde Schouten haar eigen record van 2:09.12, dat ze vorig jaar in Berlijn had gevestigd.

De 21-jarige Schouten, die voor het eerst deelnam aan de FINA World Cup, was duidelijk verrast door haar prestatie. “Ik had niet verwacht dat ik het record zou verbreken”, zei ze. “Ik ben zo blij dat ik deze prestatie heb kunnen neerzetten.”

Schouten is momenteel de nummer twee op de wereldranglijst voor de 200 meter schoolslag. Ze heeft al meerdere internationale titels gewonnen, waaronder twee Europese titels en een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2016.

Schoutens prestatie is een grote stap vooruit voor de Nederlandse zwemmers. Het is de eerste keer dat een Nederlandse zwemmer een nationaal record op de 200 meter schoolslag heeft verbroken. “Het is een enorme prestatie”, zei bondscoach Marcel Wouda. “Kira heeft laten zien dat ze tot de beste zwemmers ter wereld behoort.”

De Nederlandse zwemfederatie hoopt dat Schoutens prestatie andere Nederlandse zwemmers zal inspireren om ook hun best te doen. “We willen dat onze atleten hun grenzen verleggen en laten zien wat ze kunnen”, aldus Wouda. “Kira heeft laten zien dat dit mogelijk is.”