Schouten verbreekt eigen baanrecord op 5 kilometer tijdens World Cup in Stavanger

De Nederlandse schaatser Jan Schouten heeft afgelopen zaterdag een indrukwekkend baanrecord gevestigd op de 5 kilometer tijdens de World Cup in Stavanger, Noorwegen. Hij finishte met een tijd van 6:12.68, waarmee hij het vorige baanrecord van 6:14.20 verbrak.

De prestatie van Schouten is nog indrukwekkender omdat hij de afgelopen maanden veel last heeft gehad van een blessure. Hij heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om fit te worden en zijn prestatie is een bewijs van zijn doorzettingsvermogen.

Schouten was erg blij met zijn prestatie en hij zei: “Ik ben erg blij dat ik mijn eigen baanrecord heb verbeterd. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt om fit te worden en het is geweldig om te zien dat mijn harde werk is beloond.”

Schouten is niet de enige Nederlandse schaatser die goede prestaties heeft geleverd tijdens de World Cup in Stavanger. Er waren ook goede prestaties van Jorrit Bergsma, Kjeld Nuis en Ireen Wüst.

Het is duidelijk dat de Nederlandse schaatsers in goede vorm zijn en klaar zijn voor de Olympische Spelen in februari. Als ze zo doorgaan, kunnen we verwachten dat ze veel medailles zullen winnen.