Schotse eilandbewoners redden enige winkel door deze zelf te kopen

De Schotse eilandbewoners hebben een bijzondere manier gevonden om hun lokale winkel te redden: door deze zelf te kopen. In de afgelopen maanden hebben de bewoners van de eilanden Mull, Tiree, Coll en Colonsay samen gewerkt om de winkel te redden.

De winkel, die al meer dan 30 jaar bestaat, stond op het punt om te sluiten vanwege financiƫle problemen. De eilandbewoners besloten dat ze niet wilden dat hun winkel verdween, dus begonnen ze met een crowdfunding-campagne om de winkel te redden.

De campagne werd een groot succes en binnen enkele weken hadden de eilandbewoners genoeg geld verzameld om de winkel te kopen. De bewoners hebben de winkel nu in eigendom en beheren deze samen.

De eilandbewoners zijn erg blij met hun nieuwe aankoop. Ze zijn ervan overtuigd dat de winkel een belangrijke rol speelt in het behoud van hun gemeenschap. Door de winkel te redden, kunnen de bewoners hun lokale producten en diensten kopen en verkopen.

De Schotse eilandbewoners hebben laten zien dat je met verenigde krachten veel kunt bereiken. Door samen te werken en door hun lokale winkel te redden, hebben ze een mooi voorbeeld gegeven van hoe je met gemeenschapskracht problemen kunt oplossen.