Schiphol verwerkte meer dan zes miljoen passagiers in augustus

In augustus heeft Schiphol een recordaantal passagiers verwerkt. Met een totaal van meer dan zes miljoen passagiers was dit de drukste maand ooit voor de luchthaven. Dit is een stijging van bijna vijf procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Deze stijging is te danken aan de toenemende vraag naar vluchten naar bestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De luchthaven heeft ook meer vluchten naar Azië en Noord-Amerika gehad, maar deze groei was minder sterk.

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, is de afgelopen jaren sterk gestegen. In 2017 werden er bijna 70 miljoen passagiers verwerkt, een stijging van bijna 8 procent ten opzichte van 2016.

Deze toename is te danken aan de verdere internationalisering van Schiphol, waardoor er meer luchtvaartmaatschappijen naar de luchthaven komen. Ook heeft Schiphol de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur en het verhogen van de capaciteit.

Deze cijfers laten zien dat Schiphol een belangrijke rol speelt in de Nederlandse economie. De luchthaven draagt bij aan de groei van toerisme en handel en is een belangrijke werkgever in de regio.

Met de verwachting dat het aantal passagiers dat via Schiphol reist, nog verder zal stijgen, blijft de luchthaven investeren in het verbeteren van haar infrastructuur en het verhogen van de capaciteit.