Schade voor afvalbranche door lachgascilinders bedraagt meer dan 65 miljoen euro

De afvalbranche heeft een schade van meer dan 65 miljoen euro geleden door de toename van lachgascilinders die worden gevonden bij het verwerken van afval. Lachgas is een gas dat wordt gebruikt voor het verhogen van de stemming en het verminderen van stress. Het is een populair middel onder jongeren, maar het kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

De afvalbranche is geconfronteerd met een toename van het aantal lachgascilinders dat wordt gevonden in het afval. Volgens de Nederlandse Afvalbranche Organisatie (NAO) is de schade die de afvalbranche lijdt door deze cilinders meer dan 65 miljoen euro. De cilinders bevatten namelijk een gevaarlijke stof die schadelijk is voor de gezondheid van mensen en die ook schadelijk is voor het milieu.

De NAO roept op tot meer maatregelen om de schade door lachgascilinders te beperken. Ze stellen voor om meer campagnes te starten om jongeren bewust te maken van de gevaren van lachgas en om hen te helpen bij het vinden van alternatieven. Ook stellen ze voor om lachgascilinders te verbieden in openbare ruimtes en om het verkopen van lachgascilinders aan minderjarigen te verbieden.

De schade die de afvalbranche lijdt door lachgascilinders is groot. Daarom is het belangrijk dat er maatregelen worden genomen om deze schade te beperken. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat de schade voor de afvalbranche wordt verminderd.