Saxion Hogeschool verbreekt banden met docent en ex-BBB’er na nazitweets

Saxion Hogeschool heeft de banden met een docent en ex-Big Brother-deelnemer verbroken na nazistische tweets. De docent, die ook als gastdocent op Saxion Hogeschool werkte, had op Twitter nazistische berichten gepost.

Saxion Hogeschool heeft direct actie ondernomen toen de tweets bekend werden. De hogeschool heeft de banden met de docent verbroken en heeft aangekondigd dat hij geen gastdocent meer zal zijn.

De tweets in kwestie waren gericht tegen een bekende Nederlandse politicus. De docent had ook geschreven dat hij ‘de Holocaust zou herhalen als hij de kans kreeg’.

Saxion Hogeschool heeft in een verklaring laten weten dat ze afstand nemen van de opmerkingen van de docent. Ze benadrukken dat ze niet tolerant zijn voor racisme, discriminatie en extremisme.

De docent heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkingen. Hij heeft toegegeven dat hij verkeerd heeft gehandeld en heeft gezegd dat hij de gevolgen van zijn acties accepteert.

Saxion Hogeschool is een van de vele instellingen die staan voor respect en tolerantie. Ze zullen altijd actie ondernemen tegen racisme, discriminatie en extremisme.