Sarina Wiegman kan Nederlandse geschiedenis schrijven in de WK-finale

De Nederlandse voetbalwereld staat op zijn kop! Na jaren van hard werken en veel moeite, heeft Sarina Wiegman de Nederlandse vrouwenvoetbalploeg naar de WK-finale geleid. Het is een prestatie die de geschiedenisboeken ingaat en een moment dat Nederland nooit zal vergeten.

Sarina Wiegman heeft een lange weg afgelegd om deze prestatie te bereiken. Ze begon haar carrière als speler bij FC Twente, waar ze in de jaren negentig twee keer landskampioen werd. Daarna ging ze aan de slag als assistent-coach bij FC Utrecht en vervolgens als hoofdcoach bij FC Twente.

In 2017 werd ze benoemd tot bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. Sindsdien heeft ze de ploeg naar ongekende hoogten gebracht. Ze won de Europese titel in 2017 en leidde de ploeg naar de finale van het WK in 2019.

Het is een prestatie die Nederland nooit zal vergeten. Het is een moment dat Sarina Wiegman voor altijd in de geschiedenisboeken zal worden ingeschreven. De Nederlandse voetbalwereld is trots op haar prestaties en hopelijk kunnen we haar nog vele jaren van succesvolle prestaties bewonderen.