Sarina Wiegman kan na WK-zilver met Engeland opnieuw UEFA Coach van het Jaar worden

Sarina Wiegman is een Nederlandse voetbalcoach die onlangs wereldwijd bekendheid heeft verworven. Ze werd in 2019 aangesteld als de coach van het Engelse vrouwenvoetbalteam en heeft sindsdien veel successen geboekt. Haar laatste prestatie was het winnen van het WK-zilver met Engeland.

Het succes van Sarina Wiegman heeft haar de aandacht van UEFA opgeleverd. De Europese voetbalbond heeft haar genomineerd voor de titel ‘UEFA Coach van het Jaar’. Als ze deze titel wint, zal ze de eerste Nederlandse coach zijn die deze prijs krijgt.

De titel ‘UEFA Coach van het Jaar’ wordt jaarlijks toegekend aan coaches die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De jury bestaat uit voetbalpers, voetbaljournalisten en voetbalcoaches. Zij zullen de prestaties van Sarina Wiegman beoordelen en bepalen of ze de titel verdient.

Sarina Wiegman heeft al veel successen geboekt in haar carrière als voetbalcoach. Als ze de titel ‘UEFA Coach van het Jaar’ wint, zal dit een grote erkenning zijn voor haar prestaties. Het zou ook een belangrijke stap zijn voor Nederlandse coaches, die meer erkenning verdienen voor hun prestaties in het buitenland.