Samsung’s Smartphone Marktaandeel Daalt Verder

De afgelopen jaren heeft Samsung een enorme groei doorgemaakt op de smartphone markt. Het bedrijf heeft een aanzienlijk marktaandeel verworven en is in veel landen de marktleider. Maar de laatste tijd is er een duidelijke daling te zien in het marktaandeel van Samsung.

Volgens de meest recente cijfers is het marktaandeel van Samsung in de afgelopen twaalf maanden gedaald van 24,1 procent naar 22,9 procent. Dit is een daling van 1,2 procentpunt. Hoewel dit misschien niet veel lijkt, is het een duidelijk teken dat Samsung concurrentie krijgt van andere bedrijven.

De grootste concurrent van Samsung is Apple. Apple heeft een aanzienlijk marktaandeel verworven in de afgelopen jaren en is nu de nummer twee op de markt. Apple’s marktaandeel is in de afgelopen twaalf maanden gestegen van 14,4 procent naar 15,2 procent. Dit betekent dat Apple’s marktaandeel is gestegen met 0,8 procentpunt.

Hoewel Samsung nog steeds de marktleider is, lijkt het erop dat het bedrijf concurrentie krijgt van andere bedrijven. Om zijn marktaandeel te behouden, zal Samsung moeten blijven innoveren en nieuwe producten lanceren die aansluiten bij de behoeften van de consument. Als Samsung dit niet doet, kan het bedrijf zijn marktaandeel verder zien dalen.