Ryanair annuleert 88 vluchten in België als gevolg van staking door piloten

Ryanair heeft aangekondigd dat het 88 vluchten in België annuleert als gevolg van een staking door piloten. De staking zal plaatsvinden op dinsdag 24 september 2019.

De staking is georganiseerd door de Belgische vakbond voor luchtvaartpersoneel (BBTK/SETCA). De staking is een reactie op de lage lonen en onzekerheid over de toekomstige arbeidsvoorwaarden van de piloten.

Volgens Ryanair zullen de annuleringen invloed hebben op meer dan 5.000 passagiers die gepland stonden om te vliegen op de betrokken vluchten. Ryanair heeft aangeboden om passagiers te vervoeren met andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Brussels Airlines, of om hun ticket kosteloos te annuleren en hun geld terug te krijgen.

De staking is een van de vele conflicten tussen Ryanair en de vakbonden in Europa. Ryanair heeft eerder stakingen in Ierland, Duitsland, Italië en Spanje gehad. De luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd dat ze bereid is om met de vakbonden te praten om een oplossing te vinden.

Hoewel de staking een grote impact heeft op reizigers, is het belangrijk om te onthouden dat de piloten alleen staken om hun rechten te verdedigen. Het is aan Ryanair om te bepalen of ze bereid zijn om te onderhandelen met de vakbonden om een oplossing te vinden die beide partijen tevreden stelt.