Rutte waarschuwt voor gevolgen van verhoging minimumloon: ‘Hoge inflatie en risico voor staatskas’

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft vandaag gewaarschuwd voor de gevolgen van een verhoging van het minimumloon. Volgens Rutte zou een verhoging van het minimumloon leiden tot hoge inflatie en een risico voor de staatskas.

Rutte voerde aan dat de verhoging van het minimumloon een negatief effect zou hebben op de economie. Hij waarschuwde dat een verhoging van het minimumloon de inflatie zou verhogen, wat betekent dat de prijzen van goederen en diensten stijgen. Dit zou de koopkracht van consumenten verminderen, wat weer een negatieve invloed heeft op de economie.

Daarnaast waarschuwde Rutte dat een verhoging van het minimumloon ook een negatief effect zou hebben op de staatskas. Volgens Rutte zou een verhoging van het minimumloon leiden tot hogere loonkosten voor bedrijven, wat weer leidt tot hogere belastinginkomsten voor de overheid. Dit zou betekenen dat er minder geld beschikbaar is voor andere overheidsuitgaven zoals gezondheidszorg en onderwijs.

Rutte benadrukte dat hij niet tegen een verhoging van het minimumloon is, maar dat hij wel waarschuwt voor de mogelijke gevolgen ervan. Hij riep de overheid op om eerst goed na te denken over de mogelijke gevolgen voordat er besluiten worden genomen over een verhoging van het minimumloon.