Russische Oligarch Prigozhin Mogelijk Omgekomen Bij Vliegtuigongeluk In Rusland

Er is veel speculatie over het mogelijke overlijden van de Russische oligarch Yevgeny Prigozhin. Volgens verschillende media is hij mogelijk omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Rusland.

Prigozhin is een van de meest invloedrijke figuren in de Russische politiek. Hij is bekend als de “chef-kok” van president Vladimir Poetin, omdat hij verantwoordelijk is voor de organisatie van vele staatsbanketten.

Het vliegtuigongeluk vond plaats op 12 juli in de regio Krasnodar, in het zuiden van Rusland. Het toestel, een Antonov An-148, stortte neer in een veld en alle acht passagiers aan boord kwamen om het leven. Er wordt gezegd dat Prigozhin aan boord was, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

De Russische autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk. Er wordt gezegd dat het toestel mogelijk is neergestort door technische problemen, maar er wordt ook gespeculeerd dat er sprake kan zijn geweest van sabotage.

Het is nog niet bekend of Prigozhin daadwerkelijk aan boord was van het vliegtuig. Als dit zo is, zou dit een grote slag zijn voor de Russische politiek. Prigozhin was een van de meest invloedrijke figuren in de machtsstructuur van Poetin en zijn dood zou een grote leemte achterlaten.