Russisch vliegveld bij Pskov getroffen door droneaanval, toestellen beschadigd

Het Russische vliegveld bij Pskov is afgelopen weekend getroffen door een droneaanval. Volgens de Russische autoriteiten werden er twee toestellen beschadigd door de aanval.

Het incident vond plaats op zaterdagavond, toen een aantal drones het vliegveld aanvielen. De drones werden gespot door de luchtverkeersleiding, die direct de luchtverdediging inschakelde. De luchtverdediging wist de drones te verjagen, maar niet voordat twee toestellen beschadigd waren.

De Russische autoriteiten hebben de aanval onderzocht en bevestigd dat het om drones ging. Er is echter nog geen informatie vrijgegeven over de identiteit van de aanvallers. Er wordt vermoed dat het om een aanval van een buitenlandse partij gaat, maar dit is nog niet bevestigd.

Het incident is het laatste in een reeks aanvallen op Russische vliegvelden. In de afgelopen maanden zijn er meerdere aanvallen geweest, waaronder een aanval op een vliegveld in het Oeralgebied.

De Russische autoriteiten hebben hun veiligheidsmaatregelen versterkt om toekomstige aanvallen te voorkomen. Er wordt meer luchtverdediging ingezet en er worden extra beveiligingsmaatregelen genomen.

Het incident bij Pskov is een herinnering aan de kwetsbaarheid van Russische vliegvelden. Het is belangrijk dat de autoriteiten hun veiligheidsmaatregelen blijven versterken om toekomstige aanvallen te voorkomen.