Russen verantwoordelijk voor maandenlange hackaanval op systemen van Oekraïense provider

De laatste maanden heeft een ernstige hackaanval plaatsgevonden op de systemen van de Oekraïense provider, waarbij hackers toegang hebben gekregen tot de gegevens van miljoenen gebruikers. Volgens onderzoekers is deze aanval uitgevoerd door Russische hackers.

De aanval begon in augustus 2019 en duurde maandenlang. De hackers hebben toegang gekregen tot de systemen van de provider en hebben miljoenen gebruikersgegevens gestolen. De gegevens die zijn gestolen, omvatten onder meer namen, telefoonnummers, e-mailadressen en wachtwoorden.

Volgens experts is de aanval uitgevoerd door Russische hackers die verbonden zijn met de Russische overheid. De hackers hebben geprobeerd om toegang te krijgen tot de systemen van de Oekraïense provider en hebben daarvoor gebruik gemaakt van een bepaalde techniek die alleen door Russische hackers wordt gebruikt.

De Oekraïense autoriteiten hebben de Russische overheid verantwoordelijk gesteld voor de hackaanval. Ze stellen dat de Russische overheid verantwoordelijk is voor de aanval omdat ze de hackers heeft gesteund en geholpen bij hun activiteiten.

De Oekraïense autoriteiten hebben aangekondigd dat ze de Russische overheid zullen aanklagen voor de hackaanval. Ze zullen ook proberen om de gestolen gegevens terug te krijgen en de schade te vergoeden die is veroorzaakt door de hackaanval.

Hoewel er nog geen bewijs is dat de Russische overheid verantwoordelijk is voor de hackaanval, lijkt het erop dat er een duidelijk verband is tussen de Russische hackers en de Russische overheid. De Oekraïense autoriteiten zullen hun onderzoek voortzetten om meer bewijs te verzamelen en hopelijk de verantwoordelijken te identificeren.