Russell Brand ontvangt geen betaling meer van YouTube na beschuldigingen van seksueel wangedrag

De Britse komiek en acteur Russell Brand heeft aangekondigd dat hij geen betaling meer zal ontvangen van YouTube na beschuldigingen van seksueel wangedrag. Brand heeft een grote volgeling op YouTube, waar hij video’s post over politiek, spiritualiteit en andere onderwerpen.

De beschuldigingen tegen Brand kwamen naar voren in een documentaire die vorige maand werd uitgezonden. In de documentaire beschuldigde een vrouw Brand ervan dat hij haar had misbruikt toen ze samenwerkten aan een project in 2018.

Brand heeft de beschuldigingen sterk ontkend en heeft gezegd dat hij zich verdedigt tegen deze “valse aantijgingen”. Hij heeft ook gezegd dat hij geen betaling meer zal ontvangen van YouTube voor zijn video’s.

YouTube heeft gezegd dat het de beschuldigingen tegen Brand serieus neemt en dat het de situatie blijft monitoren. Het bedrijf heeft ook gezegd dat het alle video’s die door Brand worden geĆ¼pload, zal blijven beoordelen op hun naleving van de richtlijnen van YouTube.

Hoewel de beschuldigingen tegen Brand sterk worden betwist, is het duidelijk dat YouTube de situatie serieus neemt. Het bedrijf heeft besloten om geen betaling meer te verstrekken aan Brand voor zijn video’s, wat een duidelijk signaal is dat het niet tolereert dat er op zijn platform wordt geschonden.