Rusland rekruteert militairen in Armenië en Kazachstan volgens Britse bronnen

Rusland heeft volgens Britse bronnen militairen gerekruteerd in Armenië en Kazachstan. Dit is een poging van Rusland om de militaire aanwezigheid in de regio te versterken.

Het Kremlin heeft bevestigd dat er militairen zijn gerekruteerd in beide landen, maar heeft gezegd dat het alleen om “technische ondersteuning” gaat. Volgens de Britse bronnen zijn er echter meer dan duizend soldaten gerekruteerd, waaronder veteranen uit de oorlog in Oekraïne.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, heeft de actie van Rusland veroordeeld. Hij zei dat het een “onverantwoordelijke stap” is die “de stabiliteit in de regio bedreigt”.

De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat de rekrutering nodig is om de veiligheid van de regio te garanderen. Hij zei ook dat de actie gericht is op het versterken van de relatie tussen Rusland en de twee landen.

De rekrutering van militairen in Armenië en Kazachstan is een zorgwekkende ontwikkeling die de spanningen in de regio verder kan opvoeren. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen samenwerken om een oplossing te vinden die vrede en stabiliteit in de regio garandeert.