Rusland opsluiting Amerikaanse journaliste: ‘We willen haar terug’

Rusland heeft een Amerikaanse journaliste, Paulina Leonova, opgesloten. De Amerikaanse regering is woedend en heeft Rusland gevraagd haar onmiddellijk vrij te laten.

Leonova is een freelance journaliste die al jaren in Rusland woont. Ze heeft verschillende artikelen geschreven over de politieke situatie in het land.

Volgens de Amerikaanse regering heeft Leonova niets verkeerds gedaan en is ze onschuldig. Ze wordt beschuldigd van het verzamelen van informatie voor een buitenlandse organisatie.

De Amerikaanse ambassadeur in Moskou, John Sullivan, heeft de Russische autoriteiten gevraagd om Leonova onmiddellijk vrij te laten. Hij zei dat de arrestatie “onacceptabel” is en dat de Verenigde Staten “geen tolereren dat hun burgers worden opgesloten”.

De Russische autoriteiten hebben nog geen antwoord gegeven op de verzoeken van de Amerikaanse regering. Er zijn echter geruchten dat Leonova binnenkort vrijgelaten zal worden.

Het is duidelijk dat de Amerikaanse regering Leonova terug wil hebben. Ze hebben Rusland herhaaldelijk gevraagd om haar vrij te laten, maar tot nu toe zonder resultaat. De komende dagen zullen waarschijnlijk duidelijk maken of Leonova vrijgelaten zal worden of niet.