Rus die getuigt tegen Poetin bij Strafhof aangekomen in Nederland

Rusland heeft een grote schok gekregen toen de voormalige Russische geheim agent Sergei Skripal in Groot-Brittannië vergiftigd werd met een zenuwgas. De aanval heeft de wereldwijde aandacht getrokken en de verantwoordelijkheid voor de aanval is toegewezen aan de Russische president Vladimir Poetin.

Deze week is een andere Russische man, Vladimir Ustinov, in Nederland aangekomen om te getuigen tegen Poetin bij het Strafhof in Den Haag. Ustinov is een voormalig lid van de Russische veiligheidsdienst FSB en heeft informatie over de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov. Nemtsov werd in 2015 vermoord in Moskou.

Ustinov is een belangrijke getuige in de zaak tegen Poetin, omdat hij informatie heeft over de moord op Nemtsov. Hij is naar Nederland gekomen om te getuigen bij het Strafhof, omdat hij bang is voor represailles als hij in Rusland getuigt.

Het is niet bekend of Poetin zal worden vervolgd voor de moord op Nemtsov, maar Ustinov’s getuigenis zal een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Het is duidelijk dat de komst van Ustinov naar Nederland een grote stap is in de zaak tegen Poetin. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren en of Poetin vervolgd zal worden voor de moord op Nemtsov.