Rubiales treedt af na volhouden van onschuld: ‘Geen zin om te blijven’

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft vandaag aangekondigd dat de president Luis Rubiales is afgetreden. Rubiales had de leiding sinds mei 2018 en heeft de afgelopen maanden veel kritiek gekregen vanuit de voetbalwereld.

Rubiales kwam onder druk te staan na een reeks schandalen die de RFEF heeft achtergelaten. De meest recente schandalen betroffen de vermeende corruptie bij de verkoop van televisierechten voor de Spaanse competitie. Rubiales ontkende alle beschuldigingen en beweerde dat hij onschuldig was.

Hoewel Rubiales onschuldig bleef volhouden, heeft hij vandaag aangekondigd dat hij afstand doet van zijn functie. In een verklaring zei hij: “Ik heb geen zin om te blijven als president van de RFEF. Ik wil mijn onschuld bewijzen, maar ik denk dat het beter is als iemand anders de leiding neemt.”

De Spaanse voetbalbond heeft aangekondigd dat er een nieuwe verkiezing zal plaatsvinden om een nieuwe president te kiezen. Er wordt verwacht dat de verkiezingen in de loop van het jaar zullen plaatsvinden.

Met Rubiales’ vertrek komt er een einde aan een turbulente periode voor de RFEF. Hoewel er veel kritiek op Rubiales was, is het belangrijk om te benadrukken dat hij altijd onschuldig is gebleven. Nu is het aan de nieuwe president om ervoor te zorgen dat er geen vergelijkbare schandalen meer plaatsvinden.