Rubiales staat vrijdag voor de rechter om verantwoording af te leggen voor omstreden kus

Vrijdag staat Rubiales voor de rechter om verantwoording af te leggen voor een omstreden kus. De kus vond plaats tijdens een vergadering van de lokale gemeenteraad, waar Rubiales een lid van is. De kus werd gefilmd door een ander lid van de gemeenteraad en vervolgens op sociale media gedeeld.

De kus werd al snel omstreden omdat het een ongepast gebaar was tijdens een officiƫle vergadering. Het is een openbaar gebaar dat niet gepast is in een professionele omgeving. Ook heeft het de reputatie van Rubiales en de gemeenteraad aangetast.

Rubiales heeft zich verontschuldigd voor zijn actie en beweert dat het een onschuldig gebaar was. Hij beweert dat hij alleen maar probeerde om de stemming te verlichten tijdens de vergadering. Toch heeft hij erkend dat het niet gepast was en dat hij zich bewust was van de mogelijke consequenties.

Vrijdag zal Rubiales voor de rechter verschijnen om verantwoording af te leggen voor zijn actie. Het is nog onduidelijk wat de uitkomst van de rechtszaak zal zijn, maar het is duidelijk dat Rubiales moet leren van zijn fout en dat hij geen dergelijke gebaren meer mag maken in een professionele omgeving.