Rotterdammer die fataal ongeluk veroorzaakte door filmen krijgt acht jaar celstraf geëist.

Afgelopen maandag is een Rotterdammer veroordeeld tot acht jaar celstraf voor het veroorzaken van een fatale aanrijding. De man had een filmopname gemaakt met zijn mobiele telefoon terwijl hij achter het stuur zat. Hierdoor raakte hij zo in de war dat hij een andere auto ramde, waardoor een vrouw om het leven kwam.

De verdachte, een man van 28 jaar oud, had zich schuldig gemaakt aan dood door schuld en het veroorzaken van een verkeersongeval. Hij had op de dag van het ongeluk een filmopname gemaakt met zijn mobiele telefoon terwijl hij achter het stuur zat. Hierdoor raakte hij zo in de war dat hij een andere auto ramde, waardoor een vrouw om het leven kwam.

De rechtbank in Rotterdam heeft de man veroordeeld tot acht jaar celstraf. Volgens de rechter was de man zich er terdege van bewust dat hij zijn aandacht niet bij het verkeer moest houden, maar toch had hij besloten om de filmopname te maken. De rechter zei ook dat de man geen spijt had getoond en dat hij geen verantwoordelijkheid had genomen voor het ongeluk.

Het Openbaar Ministerie had eerder twaalf jaar celstraf geëist voor de man, maar de rechter besloot uiteindelijk dat acht jaar voldoende was. De familie van het slachtoffer was teleurgesteld over de uitspraak en zei dat de man meer verantwoordelijkheid had moeten nemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden gevaarlijk is en kan leiden tot ernstige ongelukken. Als je achter het stuur zit, moet je je aandacht bij het verkeer houden en geen afleiding toestaan.