Rotterdam The Hague Airport gaat kerosine vermengen met biobrandstof

Rotterdam The Hague Airport heeft aangekondigd dat het vanaf 2021 kerosine gaat vermengen met biobrandstof. Dit is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere luchtvaartsector. De vermenging zal plaatsvinden in samenwerking met SkyNRG, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren en distribueren van duurzame brandstoffen.

De vermenging zal bestaan uit een mengsel van kerosine en biobrandstof dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. De biobrandstof wordt gemaakt van reststromen zoals plantaardige oliën, vetten en suikers. Het is een hernieuwbare brandstof die geen fossiele brandstoffen bevat en minder CO2 uitstoot dan kerosine.

Rotterdam The Hague Airport is de eerste luchthaven in Nederland die deze stap zet. Het is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot. Door de vermenging zal de luchthaven bijdragen aan het verminderen van de milieu-impact van de luchtvaartsector.

De vermenging zal worden geïmplementeerd in samenwerking met SkyNRG en verschillende andere partners uit de luchtvaartsector. De verwachting is dat de vermenging een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan het verminderen van de milieu-impact van de luchtvaartsector.

Het is een positieve stap voor Rotterdam The Hague Airport en voor de luchtvaartsector als geheel. Door de vermenging zal de luchthaven bijdragen aan het verminderen van de milieu-impact en daarmee ook aan een duurzamere toekomst.