Roord en Van Domselaar in de running voor Gouden Bal, met ook Xavi Simons genomineerd

Roord en Van Domselaar zijn twee jonge Nederlandse voetballers die genomineerd zijn voor de Gouden Bal, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste voetballer van Nederland. De Gouden Bal is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) en wordt al sinds 1957 uitgereikt.

De twee genomineerden, Roord en Van Domselaar, zijn beide spelers van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Roord is een middenvelder die momenteel speelt bij Arsenal FC in Engeland. Ze heeft al veel successen geboekt met het Nederlands elftal, waaronder het winnen van de Europese titel in 2017. Van Domselaar is een verdediger die momenteel speelt bij FC Twente. Ze heeft ook al veel successen geboekt met het Nederlands elftal, waaronder het winnen van de wereldbeker in 2019.

Daarnaast is er ook nog een andere genomineerde voor de Gouden Bal: Xavi Simons. Simons is een jonge voetballer die momenteel speelt bij FC Barcelona. Hij is pas 16 jaar oud, maar heeft al veel successen geboekt met zijn club. Hij is ook een belangrijk lid van het Nederlands jeugdelftal.

Het is nog onduidelijk wie de Gouden Bal gaat winnen, maar het is duidelijk dat Roord, Van Domselaar en Simons allemaal in de running zijn voor deze prestigieuze prijs. Het zou een grote prestatie zijn als één van hen de prijs wint, aangezien ze allemaal jonge voetballers zijn met veel potentie. We wachten met spanning af wie de Gouden Bal gaat winnen!