Rooney ontslagen als trainer van Birmingham City na twaalf weken

Rooney ontslagen als trainer van Birmingham City na twaalf weken

Birmingham City heeft vandaag bekendgemaakt dat Wayne Rooney als trainer is ontslagen. De voormalig Engelse voetballer had de functie twaalf weken geleden aangenomen.

Rooney was de opvolger van Pep Clotet, die eerder dit jaar vertrok. Hij was de eerste voetballer uit de Premier League die een hoge positie bij een club in de Championship aannam.

Het vertrek van Rooney komt als een verrassing, aangezien Birmingham City onder zijn leiding goede resultaten boekte. De club staat momenteel op de elfde plaats in de competitie, met een record van zes overwinningen, vier gelijke spelen en vier verliespartijen.

Hoewel er geen officiële verklaring is gegeven voor zijn ontslag, hebben bronnen binnen de club aangegeven dat er spanningen waren tussen Rooney en sommige spelers. Deze spanningen zouden de prestaties van de club hebben beïnvloed.

Het ontslag van Rooney is een grote tegenslag voor Birmingham City, aangezien hij een grote naam was in de voetbalwereld en veel ervaring had in het trainen van teams. De club zal nu op zoek gaan naar een nieuwe trainer om de resterende wedstrijden van dit seizoen te coachen.