Ronaldo niet genomineerd voor Gouden Bal sinds twintig jaar

De Portugese voetballer Cristiano Ronaldo is voor het eerst sinds twintig jaar niet genomineerd voor de Gouden Bal. De Gouden Bal is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld.

Ronaldo, die momenteel voor Juventus speelt, heeft de Gouden Bal vijf keer gewonnen, waarmee hij de recordhouder is. Hij was ook de enige speler die in elk van de afgelopen tien jaar genomineerd was.

De afwezigheid van Ronaldo is opvallend omdat hij dit seizoen goed heeft gespeeld. Hij heeft zeven doelpunten gemaakt in elf wedstrijden voor Juventus, waarmee hij de topscorer is van zijn team.

Het is echter niet alleen Ronaldo die niet genomineerd is. Ook Lionel Messi, de Argentijnse sterspeler van FC Barcelona, is niet genomineerd. Dit is voor het eerst sinds 2006 dat beide spelers niet genomineerd zijn.

De genomineerden voor de Gouden Bal zijn Robert Lewandowski (Bayern München), Kevin De Bruyne (Manchester City), Neymar (Paris Saint-Germain) en Sadio Mané (Liverpool).

Hoewel Ronaldo en Messi niet genomineerd zijn, blijven ze twee van de beste voetballers ter wereld. Ze hebben beide een indrukwekkende carrière gehad en hun prestaties zullen blijven worden herinnerd.