Ron Jans neemt het stokje over bij FC Utrecht na slechtste seizoensstart ooit

Ron Jans neemt het stokje over bij FC Utrecht na slechtste seizoensstart ooit

Ron Jans is de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De club heeft deze stap genomen na een slechtste seizoensstart ooit. De club staat momenteel op de twaalfde plaats in de Eredivisie met slechts zeven punten uit negen wedstrijden.

De 65-jarige Ron Jans is geen onbekende in Nederland. Hij heeft al eerder bij verschillende clubs gewerkt, waaronder FC Groningen, PEC Zwolle en SC Heerenveen. Ook was hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal onder Louis van Gaal.

Jans neemt het stokje over van John van den Brom, die in oktober werd ontslagen. Van den Brom had een moeilijke tijd bij FC Utrecht, met slechts twee overwinningen in negen wedstrijden.

De club heeft veel vertrouwen in Jans en verwacht dat hij de prestaties kan verbeteren. Jans heeft al aangegeven dat hij de spelers wil motiveren om beter te presteren. Hij zal ook proberen om de sfeer binnen de club te verbeteren.

Jans zal zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer leiden op zondag tegen VVV-Venlo. De club hoopt dat hij een positief resultaat kan behalen om de slechte start van het seizoen te vergeten.