Romastrijd om opmerkelijke zege met hoofdrol voor Lukaku, Real Madrid speelt gelijk

Romastrijd om opmerkelijke zege met hoofdrol voor Lukaku, Real Madrid speelt gelijk

tegen Barcelona

Romelu Lukaku heeft zondagavond een opmerkelijke zege geboekt met Inter Milaan. De Italiaanse club won met 1-2 van Barcelona in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het was de eerste keer dat Inter Milaan de Catalanen versloeg in een uitwedstrijd sinds 2010.

Lukaku speelde een belangrijke rol bij de zege. De Belgische aanvaller scoorde het openingsdoelpunt en zorgde daarna voor de assist bij het tweede doelpunt.

De zege was extra bijzonder omdat Inter Milaan een aantal grote afwezigen had. Zo ontbraken onder andere Romelu’s landgenoot Christian Eriksen, maar ook Stefan de Vrij en Alexis Sanchez.

Na de wedstrijd was er volop lof voor Lukaku. “Het was een geweldige prestatie van Lukaku. Hij heeft laten zien dat hij een absolute topaanvaller is”, aldus trainer Antonio Conte.

Ondertussen speelde Real Madrid gelijk tegen Barcelona in de klassieker. De wedstrijd eindigde in 2-2. Karim Benzema scoorde beide doelpunten voor Real Madrid.

Het resultaat betekent dat Real Madrid nog steeds bovenaan staat in La Liga, maar dat Barcelona de achterstand verkleinde tot twee punten.

Het was een spannende avond in de Spaanse voetbalwereld. Lukaku liet zien dat hij een absolute topaanvaller is, terwijl Real Madrid en Barcelona gelijk speelden in de klassieker.