Roken verboden in Franse stranden, parken en bossen

Roken verboden in Franse stranden, parken en bossen

De Franse regering heeft recentelijk een verbod ingesteld op roken in openbare stranden, parken en bossen. Het verbod is van kracht sinds 1 juli 2019 en het is bedoeld om de gezondheid van de bevolking te beschermen.

Het verbod geldt voor alle openbare stranden, parken en bossen in Frankrijk. Het is verboden om te roken op deze locaties, evenals in de buurt ervan. Er zijn ook andere regels die gelden voor het roken in openbare ruimtes. Bijvoorbeeld, het is verboden om te roken in cafés, restaurants, winkels en andere openbare gebouwen.

De Franse regering heeft ook een aantal maatregelen genomen om het roken te ontmoedigen. Bijvoorbeeld, er zijn hogere belastingen op tabak ingevoerd en er is een verbod op de verkoop van tabak aan personen onder de 18 jaar. Ook zijn er campagnes gestart om mensen te informeren over de gevaren van roken.

Het verbod op roken in openbare stranden, parken en bossen is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren en de gezondheid van de bevolking te beschermen. Het is belangrijk dat mensen zich aan het verbod houden om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan genieten van deze openbare ruimtes.