Roglic wint massasprint Vuelta, Molano verslaat Van Poppel met paar seconden

De Vuelta a España, de laatste grote wielerronde van het jaar, is afgelopen zondag tot een spectaculair einde gekomen. Primoz Roglic heeft de massasprint gewonnen, waardoor hij de eindoverwinning binnenhaalde. De Sloveense renner versloeg de Colombiaan Miguel Angel Lopez met slechts twee seconden verschil.

De laatste etappe begon in Madrid, waar de renners een korte rit van 16 kilometer moesten afleggen. De finish was op de Paseo del Prado, waar de renners een massasprint moesten rijden.

Roglic begon als favoriet aan de laatste etappe, maar hij had ook concurrentie van andere renners zoals Lopez en de Nederlander Danny Van Poppel. Van Poppel had een goede start en leek op weg naar de overwinning, maar in de laatste meters werd hij ingehaald door Roglic en de Colombiaan Jhonatan Molano. Molano versloeg Van Poppel met slechts enkele seconden verschil en pakte zo de tweede plaats.

Uiteindelijk was het Roglic die als eerste over de finish kwam. Met zijn overwinning pakte hij ook de eindoverwinning van de Vuelta a España. Hij is daarmee de eerste Sloveense renner die deze wielerronde wint.

Het was een spannende finish en het was mooi om te zien dat Roglic uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Hij heeft bewezen dat hij een uitstekende renner is en dat hij de Vuelta a España verdient gewonnen te hebben.