Roest wint vijfde NK-titel op 5.000 meter, Bergsma buiten podium

Roest wint vijfde NK-titel op 5.000 meter, Bergsma buiten podium

De Nederlandse schaatser, Sven Kramer, heeft op de 5.000 meter de vijfde NK-titel gewonnen. De titel is zijn tweede op deze afstand. Het was een spannende race, waarin Kramer zijn concurrenten achter zich liet.

Kramer begon sterk aan de race, maar moest uiteindelijk toezien hoe zijn landgenoot, Jorrit Bergsma, hem inhaalde. Bergsma leek op weg naar de titel, maar Kramer kwam terug en won uiteindelijk met een verschil van 0,02 seconden.

Het was een emotionele overwinning voor Kramer, die zijn vijfde NK-titel op de 5.000 meter won. Hij was duidelijk blij met zijn prestatie en bedankte zijn supporters voor hun steun.

Hoewel Bergsma uiteindelijk buiten het podium viel, was hij nog steeds tevreden met zijn prestatie. Hij was blij dat hij zo dicht bij de overwinning kwam en dat hij zo goed had geschaatst.

Het was een memorabele race en een geweldige prestatie van Kramer, die zijn vijfde NK-titel op de 5.000 meter won. Het was een spannende race, waarin Bergsma Kramer bijna versloeg, maar uiteindelijk toch de titel naar Kramer ging.