Roelien Kamminga van de VVD stelt zich niet kandidaat voor het Kamervoorzitterschap

Roelien Kamminga van de VVD stelt zich niet kandidaat voor het Kamervoorzitterschap

Roelien Kamminga van de VVD heeft aangekondigd dat ze zich niet kandidaat stelt voor het Kamervoorzitterschap. De VVD-Kamerlid had eerder aangegeven dat ze geïnteresseerd was in de functie, maar heeft nu besloten dat ze zich niet zal kandideren.

Kamminga heeft aangegeven dat er verschillende redenen zijn waarom ze besloten heeft om zich niet kandidaat te stellen. Ze heeft aangegeven dat ze de functie als een grote verantwoordelijkheid beschouwt en dat ze zich er niet klaar voor voelt om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Daarnaast heeft Kamminga ook aangegeven dat ze de politieke situatie in Nederland te complex vindt om een goede Kamervoorzitter te zijn. Ze heeft aangegeven dat ze meer ervaring nodig heeft om deze functie goed te kunnen vervullen.

Kamminga heeft ook aangegeven dat ze haar energie liever in andere dingen wil steken. Ze heeft aangegeven dat ze haar energie wil steken in haar werk als Kamerlid en dat ze meer tijd wil besteden aan haar familie.

Hoewel Kamminga niet kandidaat is voor het Kamervoorzitterschap, is ze nog steeds betrokken bij de politieke processen in Nederland. Ze is lid van verschillende commissies en is betrokken bij verschillende debatten in de Tweede Kamer.

Het is jammer dat Roelien Kamminga van de VVD zich niet kandidaat stelt voor het Kamervoorzitterschap, maar haar beslissing is begrijpelijk. We hopen dat ze haar energie kan steken in andere dingen en dat ze blijft betrokken bij de politieke processen in Nederland.