Rode Kruis biedt extra hulp na toename zelfdodingen en bedplassers na aardbeving Turkije

Rode Kruis biedt extra hulp na toename zelfdodingen en bedplassers na aardbeving Turkije

Het Rode Kruis heeft extra hulp aangeboden na een toename van zelfdodingen en bedplassers na de aardbeving in Turkije. De aardbeving vond plaats op 24 januari 2021 en had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. De schokken werden gevoeld in verschillende delen van Turkije, waaronder Istanbul, Ankara en Izmir.

Volgens het Turkse Rode Kruis hebben de schokken veel mensen getraumatiseerd, waardoor er een toename is van zelfdodingen en bedplassers. Het Turkse Rode Kruis heeft daarom extra hulp aangeboden om de mensen te helpen die getroffen zijn door de aardbeving. Ze bieden onder andere psychologische hulp, medische hulp en financiƫle steun.

Het Rode Kruis heeft ook een speciale website opgezet om mensen te helpen die getroffen zijn door de aardbeving. Op de website kunnen mensen informatie vinden over hoe ze hulp kunnen krijgen, waar ze terecht kunnen voor psychologische hulp en wat ze moeten doen als ze getroffen zijn door de aardbeving.

Het Turkse Rode Kruis hoopt dat hun extra hulp de mensen die getroffen zijn door de aardbeving zal helpen om hun leven weer op te bouwen. Ze hopen ook dat hun inspanningen ervoor zullen zorgen dat er minder zelfdodingen en bedplassers zullen zijn in de toekomst.