Roda JC mist kans op periodetitel, titelkandidaat Groningen verliest opnieuw

Roda JC mist kans op periodetitel, titelkandidaat Groningen verliest opnieuw

Roda JC heeft afgelopen weekend een grote kans gemist om de periodetitel in de Eredivisie te veroveren. De ploeg uit Kerkrade verloor met 1-2 van FC Twente, waardoor titelkandidaat FC Groningen de kans kreeg om de leiding in de competitie te nemen. Helaas voor Groningen verloor het team met 0-2 van Heracles Almelo, waardoor de titelrace nog steeds spannend is.

Roda JC begon sterk aan de wedstrijd tegen Twente en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Mike van Duinen. Na rust kwam Twente echter sterk terug en scoorde twee keer om de wedstrijd te winnen. Roda JC had daarna nog wel kansen om de wedstrijd te winnen, maar slaagde er niet in om deze kansen te benutten.

FC Groningen had een goede kans om de leiding in de competitie te nemen, maar verloor helaas met 0-2 van Heracles Almelo. Het team uit Groningen had een aantal goede kansen, maar slaagde er niet in om deze te benutten. Hierdoor blijft de titelrace spannend, met Roda JC en FC Groningen die beide nog steeds kans maken op de periodetitel.

Het is nog steeds onduidelijk wie de periodetitel zal winnen, maar het is duidelijk dat Roda JC een grote kans heeft gemist om de leiding in de competitie te nemen. Het team uit Kerkrade zal nu moeten hopen dat FC Groningen nog meer punten verspeelt, zodat zij alsnog de titel kunnen veroveren.