Roda JC doet aangifte tegen fans na verwonden stewards bij mislukte uitbraakpoging

Roda JC doet aangifte tegen fans na verwonden stewards bij mislukte uitbraakpoging

Roda JC heeft aangifte gedaan tegen een aantal fans na een mislukte poging om het stadion te verlaten. Deze poging heeft geresulteerd in verwonding van stewards die het stadion bewaakten.

De incidenten vonden plaats tijdens de wedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen op zondag 10 maart. Na de wedstrijd probeerden een aantal fans het stadion te verlaten door de hoofdingang. De stewards die het stadion bewaakten, probeerden de fans tegen te houden. Uiteindelijk is de poging mislukt, maar niet voordat er verschillende stewards gewond raakten.

Roda JC heeft aangifte gedaan tegen de betrokken fans en heeft ook een onderzoek ingesteld naar de incidenten. De club heeft ook aangekondigd dat er strenger toezicht zal zijn op toekomstige wedstrijden om te voorkomen dat er nog meer incidenten plaatsvinden.

De KNVB heeft ook aangekondigd dat er strengere maatregelen zullen worden genomen om te voorkomen dat er nog meer incidenten plaatsvinden. De club heeft aangekondigd dat er een speciale taskforce zal worden opgericht om de veiligheid rondom wedstrijden te verbeteren.

Roda JC heeft ook aangekondigd dat er maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid van de stewards te verbeteren. Er zal meer beveiliging worden ingezet bij toekomstige wedstrijden en er zullen ook extra maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er nog meer incidenten plaatsvinden.

Het is belangrijk dat we allemaal ons best doen om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet meer plaatsvinden. We moeten respect tonen voor elkaar en voor de stewards die het stadion bewaken. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat iedereen veilig kan genieten van het voetbal.