RKC-spits Kramer onderwerp van vooronderzoek door aanklager naar aanleiding van obsceen juichgebaar

RKC-spits Kramer onderwerp van vooronderzoek door aanklager naar aanleiding van obsceen juichgebaar

De Nederlandse voetbalwereld is in opspraak geraakt door het juichgebaar van RKC-spits Kramer. De aanklager heeft besloten om een vooronderzoek te starten naar deze kwestie.

Kramer maakte het juichgebaar tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht. Hij stak zijn armen in de lucht en maakte een obsceen gebaar. Dit gebaar werd door veel mensen als beledigend ervaren.

De KNVB heeft aangekondigd dat er een vooronderzoek zal worden gestart naar deze kwestie. De aanklager zal onderzoeken of er sprake is van een overtreding van de voetbalregels. Als dit het geval is, zal Kramer waarschijnlijk een boete krijgen en kan hij een schorsing krijgen.

Kramer heeft al laten weten dat hij het juichgebaar niet met opzet heeft gemaakt en dat hij het betreurt. Hij heeft ook toegezegd dat hij in de toekomst meer op zijn woorden en gebaren zal letten.

Het vooronderzoek van de aanklager zal duidelijkheid geven over de kwestie. Als Kramer schuldig wordt bevonden, zal hij waarschijnlijk een boete en schorsing krijgen. Als hij echter wordt vrijgesproken, dan zal hij waarschijnlijk gewoon weer kunnen voetballen.