Rijpma-de Jong verovert zilver op 1.500 meter bij wereldbeker achter Takagi

De Nederlandse schaatser Marije Rijpma-de Jong heeft op de wereldbeker in Inzell zilver gewonnen op de 1.500 meter. Ze eindigde als tweede achter de Japanse Miho Takagi.

Rijpma-de Jong kwam als tweede over de finish met een tijd van 1.54,12. Takagi was de snelste met een tijd van 1.53,94. De derde plaats was voor de Canadese Isabelle Weidemann met een tijd van 1.54,80.

Rijpma-de Jong is erg blij met haar prestatie. “Ik ben heel blij met het resultaat, vooral omdat ik vorig jaar niet mee heb kunnen doen aan de wereldbeker. Ik heb hard gewerkt om terug te komen en dit resultaat is een geweldige beloning voor al mijn inspanningen”, aldus Rijpma-de Jong.

Het is alweer de tweede medaille voor Rijpma-de Jong op de wereldbeker dit seizoen. Eerder won ze al brons op de 3.000 meter. Ook op de 1.000 meter werd ze vierde.

Rijpma-de Jong is inmiddels klaar met haar wereldbekerwedstrijden en richt zich nu op de Europese Kampioenschappen in Heerenveen, die begin maart plaatsvinden. Daar hoopt ze nog meer successen te boeken.