Richard Roundtree, bekende acteur en Detective Shaft-vertolker, overleden

Richard Roundtree, de bekende acteur die bekend staat om zijn rol als Detective Shaft, is op 81-jarige leeftijd overleden. Roundtree was een Amerikaanse acteur die in de jaren 70 bekend werd door zijn rol als de eerste Afro-Amerikaanse detective in de film Shaft.

Roundtree werd geboren in New Rochelle, New York, en begon zijn carrière als model voor verschillende reclamecampagnes. In 1971 kreeg hij de rol van John Shaft in de film Shaft, waarmee hij wereldwijd bekend werd. Na deze rol speelde hij in verschillende andere films, waaronder de sequel Shaft’s Big Score! (1972) en Shaft in Africa (1973).

Naast zijn filmcarrière was Roundtree ook actief in televisie. Hij speelde in verschillende televisieseries, waaronder Roots: The Next Generations (1979) en The New Adventures of Superman (1988). Ook speelde hij in verschillende afleveringen van Grey’s Anatomy (2005-2006).

Roundtree had een lange carrière in de entertainmentindustrie, waarin hij veel mensen heeft geïnspireerd met zijn werk. Zijn familie heeft bevestigd dat hij op 27 juli 2020 is overleden. Zijn familie heeft verzocht om privacy tijdens deze moeilijke tijd.

Roundtree wordt herinnerd als een legendarische acteur die veel heeft bijgedragen aan de entertainmentindustrie. Hij zal gemist worden door zijn fans over de hele wereld.