Ricciardo verrast met tweede plaats op de startgrid: 'Dit is te gek!'

Ricciardo verrast met tweede plaats op de startgrid: ‘Dit is te gek!’

Daniel Ricciardo heeft de Formule 1-fans verrast met een tweede plaats op de startgrid voor de Grand Prix van Monaco. De Australische coureur van Renault was de snelste in de kwalificatie, maar moest zich toch tevreden stellen met de tweede plaats.

Ricciardo was duidelijk blij met zijn prestatie. “Ik ben ontzettend blij met de tweede plaats. Ik had niet verwacht dat ik zo dicht bij de pole position zou komen. Dit is te gek!”

Ricciardo’s prestatie is des te opmerkelijker omdat hij pas sinds kort bij Renault rijdt. De Australiër verliet Red Bull Racing aan het einde van vorig seizoen en maakte de overstap naar Renault.

De tweede plaats van Ricciardo is een opsteker voor Renault, dat al jaren worstelt om de top van de Formule 1 te bereiken. Met Ricciardo aan boord lijkt het erop dat het team eindelijk op weg is naar betere resultaten.

Het is nog maar de vraag of Ricciardo zijn tweede plaats kan omzetten in een overwinning. De Grand Prix van Monaco is een van de meest prestigieuze races in de Formule 1-kalender en het is altijd moeilijk om hier te winnen. Maar als Ricciardo het voor elkaar krijgt, zal dat een grote stap zijn voor Renault.