Renée Soutendijk ontvangt prijs voor beste acteerprestatie op filmfestival van Locarno

Op het filmfestival van Locarno heeft Renée Soutendijk de prijs voor beste acteerprestatie gewonnen. De Nederlandse actrice kreeg de prijs voor haar rol in de film ‘The Longing’, geregisseerd door Rene Eller.

De jury van het festival was onder de indruk van Soutendijks prestatie in de film. Ze noemden haar ‘een actrice die de kunst van het acteren perfect beheerst’. De jury was ook onder de indruk van de manier waarop ze de emotionele kant van haar personage wist te verbeelden.

De prijs is een grote erkenning voor Soutendijk, die al meer dan veertig jaar acteert. Ze heeft in veel verschillende films en televisieseries gespeeld, waaronder de Nederlandse serie ‘Flikken Maastricht’.

Soutendijk is zeer blij met de prijs. Ze zei: ‘Ik ben ontzettend trots op deze prijs. Het is een eer om mijn prestatie te worden erkend door zo’n prestigieus filmfestival.’

Het is duidelijk dat Renée Soutendijk een waardige winnaar is van de prijs voor beste acteerprestatie op het filmfestival van Locarno. Haar prestatie in ‘The Longing’ was indrukwekkend en heeft haar de erkenning gegeven die ze verdient.