René van Kooten neemt hoofdrol voor in musicalversie van Shrek

René van Kooten zal de hoofdrol spelen in de musicalversie van de bekende animatiefilm Shrek. De musical is gebaseerd op het verhaal van de film, waarin de groene reus Shrek op zoek gaat naar liefde en avontuur.

Van Kooten is een bekende Nederlandse acteur die al vele jaren in het vak zit. Hij heeft in veel films en televisieseries gespeeld, waaronder de populaire serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Ook heeft hij al vele musicals gespeeld, waaronder ‘The Lion King’ en ‘The Little Mermaid’.

De musicalversie van Shrek zal worden opgevoerd door het Nationale Toneel, een van de grootste theatergezelschappen van Nederland. De musical zal worden geregisseerd door regisseur Paul Steenbergen en de muziek zal worden gecomponeerd door componist Robbert van den Broeke.

Van Kooten zal de titelrol spelen als Shrek, samen met andere bekende Nederlandse acteurs zoals Willemijn Verkaik, die Fiona speelt, en Jeroen Spitzenberger, die Lord Farquaad speelt.

De musicalversie van Shrek belooft een geweldige avond vol muziek, dans en humor te worden. Het is een kans om een van de meest geliefde animatiefilms ooit op het toneel te zien. De voorstellingen beginnen in september en zullen in verschillende steden in Nederland worden opgevoerd.