Reizigers kunnen langer compensatie aanvragen na missen van vlucht op Schiphol

Reizigers kunnen langer compensatie aanvragen na missen van vlucht op Schiphol

Reizigers die na 12 augustus hun vlucht misten als gevolg van de lange wachttijden bij de securitycontrole, kunnen nu ook compensatie krijgen. De wachtrijen ontstonden door te weinig personeel op Schiphol, met name bij de beveiliging.

In eerste instantie liep de regeling tot en met 11 augustus, nu is de compensatieregeling opengesteld tot en met 31 oktober. Schiphol verlengt de regeling, omdat er ook na de einddatum van de eerste regeling vaak sprake was van hele lange wachttijden.

Mensen die in deze periode kosten maakten, zoals het omboeken van een vlucht of extra reiskosten die gemaakt waren om opnieuw naar Schiphol of een andere luchthaven te reizen, kunnen tot en met 30 november compensatie aanvragen.

Schiphol heeft inmiddels maatregelen genomen om de personeelstekorten aan te pakken. Toch is de verlenging van de compensatieregeling nodig, volgens de Consumentenbond. “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat reizigers die voor 12 augustus hun vlucht misten, wel recht hebben op compensatie, maar dat de mensen na die datum gewoon pech hebben”, zegt Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, in een toelichting.