Recordaantal toeschouwers sneuvelt: al best bezochte vrouweneditie WK voetbal

De vrouweneditie van het WK voetbal heeft dit jaar een recordaantal toeschouwers getrokken. Helaas is het aantal toeschouwers dat de finale in Lyon heeft gezien, lager dan verwacht. De finale tussen de Verenigde Staten en Nederland trok slechts 57.900 toeschouwers, terwijl er ruim 60.000 mensen verwacht werden.

Hoewel het aantal toeschouwers lager was dan verwacht, was het toch een geslaagde editie van het WK voetbal. De finale trok wereldwijd veel aandacht en de wedstrijd was een spektakel om naar te kijken. Ook de andere wedstrijden werden goed bezocht, met meer dan een miljoen toeschouwers in totaal.

Het is jammer dat het aantal toeschouwers bij de finale lager was dan verwacht, maar het is ook begrijpelijk. Het WK voetbal is een duur evenement en veel mensen kunnen het zich niet veroorloven om naar de finale te gaan. Ook de locatie van de finale speelt een rol: Lyon ligt niet in de buurt van veel steden, waardoor het voor veel mensen moeilijk is om erheen te reizen.

Hoewel het recordaantal toeschouwers bij de finale lager was dan verwacht, was deze editie van het WK voetbal een groot succes. De wedstrijden werden goed bezocht en er was veel enthousiasme voor de wedstrijden. Het is duidelijk dat er steeds meer interesse is voor vrouwenvoetbal en dat dit alleen maar zal toenemen in de toekomst.