Rechtszaak over blote baby op Nirvana’s Nevermind-albumhoes Heropend

De rechtszaak over de blote baby op de albumhoes van Nirvana’s Nevermind is hervat. De foto, die in 1991 werd genomen door fotograaf Kirk Weddle, is een van de meest herkenbare afbeeldingen uit de muziekgeschiedenis. Het beeld is een symbool geworden voor de grunge-beweging en heeft een enorme invloed gehad op de muziekcultuur.

De rechtszaak begon in 2014, toen de ouders van de baby, Spencer en Jamie Smith, beweerden dat ze nooit toestemming hadden gegeven voor het gebruik van de foto. Ze stellen dat ze alleen toestemming hadden gegeven voor het gebruik van een andere foto van hun zoon. De Smiths stellen ook dat ze nooit betaald hebben voor het gebruik van de foto en dat ze nooit een royalty hebben ontvangen.

De rechtszaak werd in 2017 geschorst, maar is nu hervat. De Smiths stellen dat ze het recht hebben om te worden betaald voor het gebruik van de foto en dat ze een schadevergoeding willen ontvangen voor het gebruik ervan.

Het is nog onduidelijk hoe de rechtszaak zal aflopen, maar het is duidelijk dat de blote baby op de albumhoes van Nevermind een iconische afbeelding is geworden. Het is ook duidelijk dat de Smiths geloven dat ze betaald moeten worden voor het gebruik van hun zoon op de albumhoes. Het zal interessant zijn om te zien hoe de rechtszaak zich ontwikkelt en wat er uiteindelijk besloten wordt.