Rechter verwerpt zaak tussen Spaanse oud-koning Juan Carlos en ex-minnares

Rechter verwerpt zaak tussen Spaanse oud-koning Juan Carlos en ex-minnares

De Spaanse rechtbank heeft een zaak tussen de voormalige Spaanse koning Juan Carlos en zijn voormalige minnares Corinna Larsen verworpen. De zaak werd aangespannen door de ex-minnares van de oud-koning, die beweerde dat hij haar had bedrogen door haar te laten geloven dat hij haar zou trouwen.

De rechtbank oordeelde dat de zaak niet relevant was voor de Spaanse wet en wees de zaak daarom af. De oud-koning had eerder aangegeven dat hij geen verantwoordelijkheid nam voor de zaak en dat hij geen betrokkenheid had bij de vermeende bedrieglijke beloften die Larsen beweerde te hebben gekregen.

De zaak was een van de vele controverses die de oud-koning heeft veroorzaakt sinds hij in 2014 afstand heeft gedaan van de Spaanse troon. Hij stond onder druk vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij corruptie en andere financiële misdaden.

De uitspraak van de rechtbank is een overwinning voor Juan Carlos, maar het is nog steeds onduidelijk of hij schuldig is aan de vermeende misdaden waarvan hij wordt beschuldigd. Het is ook nog steeds onduidelijk of hij ooit vervolgd zal worden voor deze misdaden.

Hoewel de zaak tussen Juan Carlos en Corinna Larsen is verworpen, blijft de oud-koning omringd door controverse. Het is aan de Spaanse autoriteiten om te bepalen of er vervolging plaatsvindt en of er gerechtigheid wordt geschonken aan degenen die beweren dat ze door Juan Carlos zijn bedrogen.