Rechter streeft naar preventie van recidive: 'We zijn te bang dat verdachten weer in de fout gaan'

Rechter streeft naar preventie van recidive: ‘We zijn te bang dat verdachten weer in de fout gaan’

De Nederlandse rechtspraak streeft naar preventie van recidive. Dit betekent dat de rechter wil voorkomen dat verdachten opnieuw in de fout gaan. Volgens de rechter is het belangrijk om te voorkomen dat mensen die een misdrijf hebben gepleegd, opnieuw in de fout gaan.

De rechter stelt dat er te weinig wordt gedaan om verdachten te helpen zodat ze niet opnieuw in de fout gaan. Volgens de rechter is het belangrijk om verdachten te helpen met hun problemen, zodat ze niet opnieuw in de fout gaan.

De rechter stelt ook dat er te veel nadruk wordt gelegd op het straffen van verdachten. Volgens de rechter is het belangrijk om te voorkomen dat verdachten opnieuw in de fout gaan, maar dat er ook aandacht moet zijn voor het helpen van verdachten.

Volgens de rechter is er te veel angst om verdachten te helpen. De rechter stelt dat we te bang zijn dat verdachten opnieuw in de fout gaan als we ze helpen. Volgens de rechter is het belangrijk om verdachten te helpen, omdat dit de kans op recidive kan verminderen.

De rechter stelt dat er meer aandacht moet zijn voor het helpen van verdachten. Volgens de rechter is het belangrijk om te voorkomen dat verdachten opnieuw in de fout gaan, maar dat er ook aandacht moet zijn voor het helpen van verdachten. Als we verdachten helpen, kunnen we de kans op recidive verminderen.