Rechter in Georgia stelt borgsom van 200.000 dollar vast voor Trump in verkiezingszaak

Rechter in Georgia stelt borgsom van 200.000 dollar vast voor Trump in verkiezingszaak

De Amerikaanse rechter in Georgia heeft een borgsom van 200.000 dollar vastgesteld voor de voormalige president Donald Trump in verband met een verkiezingszaak. De verkiezingszaak betreft een claim van Trump dat er fraude was bij de verkiezingen in Georgia in november 2020.

De rechter heeft bepaald dat Trump een borgsom moet betalen als hij de zaak wil voortzetten. De borgsom is bedoeld om de kosten te dekken die de staat Georgia heeft gemaakt om de verkiezingsfraude te onderzoeken.

De rechter heeft ook bepaald dat Trump’s advocaten de zaak binnen 30 dagen moeten afronden. Als Trump de zaak niet binnen deze termijn afrondt, zal de borgsom worden verbeurd.

De verkiezingszaak is een van de vele geschillen die Trump heeft aangespannen sinds hij uit het Witte Huis vertrok. Hoewel de meeste van zijn claims zijn afgewezen, blijft hij volharden in zijn pogingen om de verkiezingsuitslag te bestrijden.

Trump heeft al eerder geprobeerd om de verkiezingsuitslag aan te vechten door middel van rechtszaken, maar telkens werd hij afgewezen. Het lijkt erop dat hij ook nu weer geen succes zal hebben. Als hij de zaak niet binnen de gestelde termijn afrondt, zal hij de borgsom verliezen.